عسل ارگانیک کرمی، فرمی از عسل می باشد که اوقات به یک حالت نیمه جامد در میآید که به عنوان عسل شکرك زده ( رس کـرده) معروف است. این پدیده طبیعی زمانی اتفاق میافتد که گلوکز (یکی از 3 قند اصـلی عسـل) بهطور طبیعی از محلول فوق اشباع عسل جداشده و رسوب کند. در این حالت گلوکز آب خـود را از دسـت و به گلوکز منوهیدرات تبدیل شده و حالت کریستالی به خـود میگیرد .ایـن کریستالها بـه داده حالت شبکهای درآمده و سایر اجزاء عسل را در خود حبس میکنند که نهاتا به یک حالت نیمه جامد منتهی میشود. آبی که قبلاً با گلوکز همراه بوده و اکنون خارجشده اسـت باعـث افـزایش رطوبت در بعضی قسمتهای ظرف حاوي عسل میگردد و آن را از حالت همگن خـارج میکند . همین افزایش رطوبت در بعضی نقاط موجب میگردد تا عسل بیشتر در معرض تخمیـر قـرار گیرد .
کریستالیزه شدن عسل به آرامی صورت میگیرد و با کنترل میتوان از آن عسلی ساخت که به اسـمCremed honey معروف است . این نوع عسل به نامهای دیگـري نیـز شـناخته میشود کـه عبارتاند از:
Churned honey – Spun honey – Whipped honey – Creamed honey- Granulated honey – spread Honey
شکرك زدن خودبهخودی عسـل ( معمولاً در منازل) باعـث ایجـاد یک محصول نامرغوب و دانه دانه میشود کـه بـا کنتـرل کریستالیزاسـیون مناسـب آن میتوان محصولی نرم و یکنواخت و همگن و نسبتاً از قاشق نمیریزد کشدار ایجاد کرد که در دماي اتاق از قاشق نمیریزد. عسل در این حالت بهراحتی میتواند در صنایع غذائی با سایر مـواد ماننـد شـکلات یـا کـره بادامزمینی و … مخلوط شود . با افزودن میوههای خشکشده یا بعضی چاشنیها و ادویههای خـاص مثل دارچین و … میتوان محصول خوشطعمتری به دست آورد .
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.