عسل ارگانیک با عسل طبیعی چه تفاوتی دارد؟
فروشگاه ارگانیک سولاکان
عسل ارگانیک (organic honey) واژه ای پر مصرف این روزهای مصرف کنندگان عسل است. آگاهی از این امر که عسل ارگانیک چیست ، چه فوایدی دارد، چگونه میتوانیم آن را تهیه کرد و یااین که آیا عسل ارگانیک با عسل طبیعی تفاوتی دارد از اهمیت بالایی برخوردار است.
به طور کلی عسل طبیعی به عسلی گفته می شود که توسط زنبور های عسل تهیه میشود اما در مقابل عسل طبیعی، عسل مصنوعی است که از شرح آن در این مقاله صرف نظر میکنیم.
کشاورزی ارگانیک سیستم تولیدی است که سلامتی غذاها، اکوسیستم ها و مردم را حفظ می کند. این سیستم به فرآیندهای اکولوژیکی، تنوع زیستی و چرخه های سازگار با شرایط محلی، به جای استفاده از منابع غیر طبیعی با اثرات نامطلوب متکی است. کشاورزی ارگانیک ترکیبی از سنت، نوآوری و علم است به جهت به اشتراک گذاشتن محیط زیست و ارتقاء روابط منصفانه و کیفیت خوب زندگی برای همه عوامل است. محصولی که منشأ آن کاملاً طبیعی باشد و در فرایند تولید آن از هیچ گونه ماده شیمیایی یا فرآیندی که باعث تغییر در ماهیت طبیعی مواد تشکیل دهنده میشود، استفاده نشده باشد را محصول ارگانیک می نامند. عسل طبیعی میتواند بر اساس آئین نامه وزارت کشاورزی، هم اُرگانیک و هم غیر ارگانیک محسوب شود.
عسل ارگانیک چیست؟
برای اینکه خوراکی ارگانیک محسوب شود باید:
- در خاک دست نخورده تولید شود.
- در آن اصلاح و تصرفی صورت نگیرد.
- از محصولات مرسوم یا محصولات غیرارگانیک جدا بماند.
- هیچ آفتکش غیر طبیعی، ژنهای زیست-مهندسی یا دیگر محصولات مصنوعی نباید در آماده سازی یا نگهداری عسل استفاده شود.
وقتی عسل بطور ایمن از کندوهایی که شرایط ذکر شده در بالا را دارند جمع آوری میشود، در مرحله ارگانیک هستند.
عسل ارگانیک چه تفاوتی با عسل طبیعی دارد؟
از گذشته تاکنون از عسل طبیعی در درمان بسیاری از بیماری ها استفاده شده که مهم ترین خاصیت عسل طبیعی، ضدمیکروب بودن آن است. درحالی که عسل یک ماده کاملا خوراکی است و قاعدتا بایستی محیط خوبی برای پرورش میکروب ها باشد، ولی میکروب ها در معرض عسل طبیعی نابود شده و اجساد آن ها نیز به مرور از بین می روند. زیرا عسل طبیعی حاوی آنتی بیوتیک و آنزیم دیاستاز است.
عسل طبیعی که توسط زنبورها تولید میشود. زنبورداران آن را جمع آوری می کنند و برای عرضه به مشتری بسته بندی میشود. تا موقعی که عسل جمع آوری و در بسته بندی قرار میگیرد کاملا طبیعی است.
هر کار اضافه ای که کمپانی یا زنبوردار بعد از جمع آوری با عسل انجام دهد میتواند آن را از حالت طبیعی به غیر طبیعی تبدیل کند. عسل طبیعی که حداقل فرآوری روی آن انجام شده میتواند ارگانیک محسوب شود، اما مهر گواهی ارگانیک USDA را دریافت نمیکند.
عسل غیر طبیعی و غیر ارگانیک
افزودن مواد نگهدارنده، طعم دهندهها یا استفاده از زنبورهایی که ژن آنها ارتقا داده شده، در بیشتر موارد عسل را هم غیر ارگانیک و هم غیر طبیعی میکند. انجمن تغذیه آمریکا ادعا دارد بعضی طعم دهنده های طبیعی ممکن است تمامیت عسل را حفظ کنند. این بخاطر این است که سازمان غذا و دارو (FDA) هیچ توضیح مشخصی درباره اینکه مواد طبیعی کدام اند نداده است.
اضافه کردن انواع توت تازه یا هرگونه مواد طبیعی دیگر به عسل، میتواند طعم آن را عوض کرده اما تمامیت طبیعی عسل را حفظ کند. وقتی ماده ای مصنوعی مثل رنگ شیمیایی یا شکر کارخانه ای به عسل اضافه شود عسل دیگر طبیعی نیست.
نحوه خرید عسل ارگانیک
برای خرید عسل ارگانیک و طبیعی می توانید به فروشگاه های ارگانیک در شهرتان مراجعه کنید و یا از طریق فروشگاه آنلاین سولاکان سفارش خود را ثبت کنید.